Evenementen
Over ons
Steun ons
Contact

Nationale Sleepbootdagen Vianen 2023

De mooiste sleepboten komen weer naar Vianen! Bewonder de boten en dompel je onder in een mix van muziek, kunst en cultuur. 

Hemelvaartsdag 18/19/20 mei 2023

Zet het in je agenda!
Logo Sleepbootdagen Vianen

Hét uitje voor Hemelvaartweekend 2023
Op zoek naar een leuk  uitje voor het Hemelvaartweekend? Bezoek de Nationale Sleepbootdagen! Kom naar historisch Vianen en geniet van dit unieke nautische evenement. Voor groot en klein is er van alles te beleven. De Nationale Sleepbootdagen vinden voor de 13e keer plaats in Vianen en daar zijn we enorm trots op. In 2017 trok het evenement zo’n 90.000 bezoekers uit alle hoeken van Nederland. 

200 historische motorsleepboten
Eens in de twee jaar is Vianen de tijdelijke thuishaven van ruim 200 historische motorsleepboten uit de VDMS-vloot. In het Hemelvaartsweekend (18, 19 en 20 mei) zorgen de boten in Vianen voor een boeiend en kleurrijk schouwspel. Tijdens verschillende demonstraties laten de schippers zien waar ze met hun sleepboten toe in staat zijn. Met krachtmetingen en behendigheidsproeven vermaken en imponeren ze jong en oud. Sommige monumentale sleepboten zijn toegankelijk voor publiek.

Historie, muziek, braderie, kunst en cultuur
Tijdens de Nationale Sleepbootdagen is het feest in Vianen en is er in en om het historische centrum van alles te zien en te doen. Slenter bijvoorbeeld langs de kraampjes op de braderie of over de kunstmarkt, luister naar verschillende optredens, pak een terrasje en ga ’s avonds dansen in de feesttent. Houd de media, onze socials [link] en deze website in de gaten voor het programma.

Verrassend Vianen

Wist je dat Vianen een 750 jaar oud monumentale stad is? Veel mensen van buiten Vianen weten dat niet en zijn aangenaam verrast als ze voor de eerste keer de Viaanse binnenstad bezoeken. Zo’n mooi historische stad, dat hadden ze niet gedacht. Vianen heeft ruim 190 Rijksmonumenten en een gezellig compact centrum. Combineer je bezoek aan de Nationale Sleepbootdagen bijvoorbeeld met een rondleiding door de historische binnenstad en laat je verleiden door het aanbod van de (ambachtelijke) winkels en horecagelegenheden. Ontdek ook de prachtige natuur in de uiterwaarden en langs de Lek. Toeristische informatie over Vianen en overnachtingsmogelijkheden vind je op de website van ‘Bezoek Lek en Linge’

Wil je blijven genieten van de Nationale Sleepbootdagen in Vianen? Steun ons met een donatie of nog leuker, word vrijwilliger!

© Oranjevereniging Vianen 2023  |  Webdesign: Fecit Vormgevers bv