Evenementen
Over ons
Steun ons
Contact

De Sleepbootdagen in Vianen gaan door: ‘We hebben er zin in’

VIANEN • In Vianen staan op 18, 19 en 20 mei de Nationale Sleepbootdagen weer op het programma. Het evenement wordt voor het eerst sinds 2019 weer georganiseerd. Normaliter varen de sleepboten eens in de twee jaar Vianen binnen, maar vanwege corona was er 2021 geen editie. Met een nieuwe organisatie werkt men nu hard om van de komende editie weer een ouderwets spektakel te maken. 

Driedaags feestje
“De voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er ontzettend veel zin in”, vertelt Margot Stolk, namens de Oranjevereniging Vianen. “Er zullen weer ruim 200 historische sleepboten uit de vloot van Vereniging de Motorsleepboot onze stad aandoen. Het is de dertiende keer dat het evenement hier wordt gehouden, maar voor ons als nieuwe organisatie de eerste keer. Het is de bedoeling dat het echt weer een driedaags feestje wordt voor de inwoners van Vianen en de regio.”

Schippers zullen tijdens verschillende demonstraties laten zien waar hun sleepboten toe in staat zijn. Stolk: “Dat is altijd een spectaculair gezicht voor de aanschouwers. Verder is er de ‘sleepboot van het jaar’ verkiezing en geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de verschillende sleepboten. De kapiteins vinden het prachtig om hun boten te tonen en er meer over te vertellen. In de programmering hebben we rekening gehouden met bezoekers van alle leeftijden, ook aan de kinderen is dus gedacht. Zo zal er een clown zijn die ballonnen vouwt en zullen Fien en Teun, bekend van Avonturenboederij Molenwaard, er op donderdag zijn. Ook is er een kermis met onder meer een draaimolen, botsauto’s en een poffertjeskraam.”

Feestavonden
Tevens is er de nautische markt. Een markt met zo’n 15 kraampjes die grotendeels spullen zullen uitstallen die raakvlak hebben met de scheepvaart. Zo is er een kraam met modelboten, maar ook een kraam die verschillende soorten stoffen verkoopt. Op alle drie de avonden is er een feestelijk avondprogramma in de tent op Sluiseiland. Op 18 mei is er Hollandse XXL avond, met artiesten als Wolter Kroes, Tino Martin en Emma Heesters. Op vrijdag 19 mei is er de SJ Party XL met Dave Roelvink, DJ Maurice en een aantal lokale dj’s. Op zaterdag 20 mei is er de ban Captain Midnight met een gastoptreden van Mike Peterson.

Lokale ondernemers 
Stolk: “Rondom de feestavond, maar eigenlijk rond het hele evenement proberen we zo veel mogelijk met lokale ondernemers te organiseren. Zo is de horeca volledig in handen van De Rooie Reiger en Vosje Food & Drink. De toiletten worden beheerd door Stichting De Iris. Het is mooi om te zien dat ondernemen Vianen weer warmloopt voor de Sleepbootdagen.”

Kijk voor meer informatie en voor de kaartverkoop van de feestavonden op www.oranjeverenigingvianen.nl 

wo 29 mrt. 2023 Bron: https://www.hetkontakt.nl/vijfheerenlanden/343521/de-sleepbootdagen-in-vianen-gaan-door-we-hebben-er-zin-in

© Oranjevereniging Vianen 2024  |  Webdesign: Fecit Vormgevers bv