Evenementen
Over ons
Steun ons
Contact

Verlichte Kersttrucks Vianen 2022

Het in Corona geboren evenement van de Verlichte Kersttrucks Vianen, keert dit jaar groter en nog gezelliger terug! Op zaterdag 10 december 2022 komt heel Vianen in de kerstsferen.

30 trucks worden prachtig aangekleed met kerstverlichting en andere kerstversiering. Ze zijn in de middag te bewonderen in het centrum van Vianen en rijden vervolgens een route door alle wijken van Vianen. Hierdoor kunnen alle inwoners, ook diegenen die minder goed ter been zijn, genieten van deze gezelligheid. Op de Voorstraat van Vianen is een kerstmarkt, een ijsbaan, een kerstballenactie, een dansshow en een photobooth met arrenslee, dus is er voor alle leeftijden wat te doen. Oranjevereniging Vianen hoopt met dit evenement een stukje gezelligheid, dat we de afgelopen jaren helaas hebben moeten missen, terug te halen naar het mooie stadshart van de Parel aan de Lek.

Vorig jaar zorgden de restricties van de Coronamaatregelen ervoor dat er alleen een tour gereden kon worden met 20 trucks. Dit jaar kan er gelukkig meer worden uitgepakt!Vanaf donderdag 8 december ligt er tot en met zaterdag 10 december een kunstijsbaan op de Voorstraat Noord waar kinderen tot en met 16 jaar kunnen genieten van de ijspret. Natuurlijk kan er worden genoten van de echte Nederlandse Koek en Sopie. Eigen schaatsen meenemen is niet nodig: schaatsen zijn ter plekke aanwezig. De ijsbaan is op donderdag en vrijdag tot en met 14.00 uur gereserveerd voor de leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Vianen. Op donderdag kan er worden geschaatst tot 17.00 uur, op vrijdag tot 18.00 uur en op zaterdag tot 20.00 uur.

Zaterdag 10 december is er op de Voorstraat een kerstmarkt van 14.30 tot 20.30 uur, staat er een photobooth met een arrenslede waar u een kerstfoto kunt maken met het hele gezin, is er voor de kinderen de mogelijkheid om voor een kleine bijdrage te schaatsen of een kerstbal te versieren en worden er dansshows gegeven door leerlingen van 4 Dance Studio’s. De opbrengsten van de kerstballenactie gaat volledig naar de Voedselbank Vianen om de gezinnen die het minder breed hebben een fijne kersttijd te gunnen. De kerstballen mogen worden opgehangen in de grote kerstboom die ter hoogte van het Gemeentehuis op de Voorstraat staat of mogen mee naar huis worden genomen.

Kerst truck tour Vianen

Vanaf 15.00 uur staan de verlichte trucks opgesteld op de Julianastraat en bij de Grote Kerk. Iedereen krijgt de gelegenheid om de trucks daar goed te bewonderen en via een nog te delen link, kunnen de mensen ter plekke stemmen op hun favoriete truck. Ook loopt er een deskundige jury rond die de trucks beoordelen. Rond 17.00 uur gaan de trucks hun route door alle wijken van Vianen rijden en rond 19.45 uur krijgen de 3 mooiste trucks een prijs op de Voorstraat voor het Gemeentehuis.

© Oranjevereniging Vianen 2024  |  Webdesign: Fecit Vormgevers bv