Volop vermaak op Voorstraat Vianen tijdens Koningsdag

Created with Sketch.

Volop vermaak op Voorstraat Vianen tijdens Koningsdag

VIANEN • Ook in Vianen is men blij dat Koningsdag dit jaar zonder conronarestricties gevierd kan worden. De afgelopen twee jaar heeft de Oranjevereniging Vianen hard zijn best gedaan om op een ludieke manier toch iets te doen rondom de verjaardag van de koning, maar dat is toch niet hetzelfde als oude vertrouwde dingen zoals de Reigermarkt.

“We zijn de laatste jaren bijvoorbeeld wel met een vrachtwagen met muziek langs de gedecoreerden geweest”, vertelt Robbert van den Heuvel van de Oranjevereniging. “Maar ook langs mensen die het zwaar hebben gehad tijdens de pandemie, doordat ze bijvoorbeeld naasten zijn verloren. Dit jaar kunnen we gelukkig ouderwets Koningsdag vieren. We merken dat heel veel mensen daar weer zin in hebben.” 

Lokale sponsoren
Hij krijgt bijval van verenigingsgenoot Sanne Josso: “Als je ziet hoe veel lokale ondernemers sponsoren, dan is dat ongelofelijk. We hadden verwacht dat het vinden van sponsoren wellicht wat lastiger zou zijn, maar dat was niet het geval. We hebben al zo’n 35 ondernemers bereid gevonden om op de één of andere manier bij te dragen. Bijvoorbeeld bij de loterij die we houden op het hoofdpodium.”

Dit hoofdpodium zal op de Voorstraat staan in het centrum van Vianen en hier zullen allerlei dingen te doen zijn. Zo zal ook de muziekschool een deel van het programma verzorgen. Vanaf 15:00 uur neemt de lokale horeca het hoofdpodium over en kan er tot in de late uurtjes worden genoten van muziek. Verschillende bandjes en dj’s zullen hun kunsten vertonen. 

Kinderplein
Vanaf 10:00 uur ‘s morgens is ook het speciale kinderplein geopend. Hier is een draaimolen, kunnen de kinderen worden geschminkt en nog veel meer leuks. Ook werkt men dit jaar samen Kringloop Vianen. Spullen die overblijven bij mensen die op de markt hebben gestaan, kunnen deze inleveren bij de Kringloop, mits de spullen in goede staat verkeren.

Doneren 
Om op de markt te kunnen staan moeten geïnteresseerden doneren. Men mag zelf het bedrag kiezen. De inkomsten worden gebruikt voor het programma, niet alleen op Koningsdag, maar bijvoorbeeld ook voor de organisatie van de Sleepbootdagen. Want ook die worden georganiseerd door de Oranjevereniging Vianen. De vereniging is ook nog op zoek naar extra vrijwilligers. Zo kan men op Koningsdag nog verkeersregelaars gebruiken. Interesse? mail naar info@oranjeverenigingvianen.nl.. Kijk voor meer info op www.oranjeverenigingvianen.nl