Evenementen
Over ons
Steun ons
Contact

Koningsdag in Vianen

Een van vrolijkste dagen van het jaar: Koningsdag! Op 27 april vieren we samen de verjaardag van koning Willem Alexander. We pakken groots uit in Vianen met activiteiten voor het hele gezin. Graag tot dan!

Meer weten?
Check voor het actuele programma in de dagen voor Koningsdag onze socials en deze website.

Voor iedereen wat
Waar heb je zin in: koopjesjagen op de gezellige Reigermarkt; met je (klein)kinderen plezier maken op het Kinderplein of gewoon lekker luisteren naar muziek en een biertje drinken? Het kan allemaal op en rond de Voorstraat in Vianen.

Koopjesjagen en verkopen op de Reigermarkt
Om 5 uur gaat de Reigermarkt van start op de Voorstraat in Vianen. Speelgoed, kleding, curiosa, huisraad, een campingbedje of een nieuwe fiets. Vaak vind je voor een habbekrats iets van je gading. Geniet daarna of tussendoor van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrassen en bij de verschillende kramen.

Iedereen die zijn of haar spullen wil verkopen op de Reigermarkt is van harte welkom. Deelnemen aan de Reigermarkt kost € 7,50. Donateurs van Oranjevereniging Vianen mogen gratis deelnemen aan de markt. Meld je tussen 5 en 7 uur ’s morgens bij de doorgang tussen de Jumbo supermarkt en restaurant Ena als je een plekje wilt op de Reigermarkt.

Podium: optredens en Koningsdagloterij
Op het midden van de Voorstraat, ter hoogte van de waterpomp vind je ons podium. Tussen 10:00 en 15:00 verzorgt Muziekschool Vianen de hele dag optredens van aanstormend talent.

Kans maken op mooie prijzen? Koop dan een of meer loten voor de Koningsdag-loterij. De eerste trekking van de Koningsloterij is om 12.30 uur, de tweede om 13.45 uur. Loten zijn te koop bij onze vrijwilligers. Een lot kost € 1,- Door loten te kopen steun je de Oranjevereniging Vianen. Belangrijk, want alleen als we geld krijgen van inwoners en sponsoren kunnen we evenementen als Koningsdag blijven organiseren.

Pret op het Kinderplein
Heb je (klein)kinderen? Kom dan vooral naar het Kinderplein (parkeerplaats tussen Voorstraat en Kerkstraat, ter hoogte van Voorstraat 98). Daar is tussen 10.00 en 15.00 uur van alles te beleven. Een ritje maken in de draaimolen, geschminkt worden als je favoriete dier, een grappige clown en nog veel meer (de activiteiten wisselen per jaar). Alles op het kinderplein is gratis! Dankzij de gulle bijdragen van onze donateurs en van sponsoren.   

Wil je blijven genieten van Koningsdag in Vianen? Steun ons met een donatie of nog leuker, word vrijwilliger!

© Oranjevereniging Vianen 2024  |  Webdesign: Fecit Vormgevers bv